Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ο Γκεμπρεσελασιέ επιστρέφει στους αγώνες δρόμου

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του να αποσυρθεί από τους στίβους, λόγω προβλήματος στο γόνατο, ο Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ, εξέπληξε τους πάντες ανακαλώντας την απόφασή του, καθώς προτίθεται να επιστρέψει στους αγώνες δρόμου.

Στις 7 Νοεμβρίου, ο 37χρονος δρομέας, εγκατέλειψε το Μαραθώνιο των 16 μιλίων στη Νέα Υόρκη με πρόβλημα στο γόνατο, γεγονός που τον οδήγησε αργότερα στην ανακοίνωση της απόσυρσής του από τους αγώνες δρόμου. Ωστόσο, ο αθλητής από την Αιθιοπία αποκάλυψε στην ιστοσελίδα του στο Twitter: «Το τρέξιμο είναι στο αίμα μου, γι’ αυτό αποφάσισα να συνεχίσω. Όταν αισθανθώ καλά με το γόνατό μου, θα επικεντρωθώ στον επόμενο αγώνα» και πρόσθεσε: «Η ανακοίνωσή μου μετά τη Νέα Υόρκη ήταν η πρώτη αντίδραση μετά από έναν απογοητευτικό αγώνα».

Διατηρεί ακόμα το παγκόσμιο ρεκόρ στο Μαραθώνιο με δύο ώρες, τρία λεπτά και 59 δευτερόλεπτα, ενώ έχει δηλώσει πως θέλει να αγωνιστεί σε αγώνες δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Ο προπονητής του Γκεμπρσελασιέ, Βολντεμέσκελ Κόστρε, έκανε δηλώσεις στη γαλλική L’Εquipe και φάνηκε να πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του αθλητή του: «Όσο έχει την όρεξη και την επιθυμία μπορεί να αγωνίζεται μέχρι και τα 45 του. Βλέπω αρκετούς ανθρώπους που τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου