Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Διώχνουν Θάνου και Μανιάνι από τον Αγιο Κοσμά....

Η Κατερίνα Θάνου και η Μιρέλα Μανιάνι, αλλά και άλλοι Ολυμπιονίκες και επιτυχημένοι αθλητές που όμως έχουν σταματήσει τον αθλητισμό, θα πάρουν… πόδι από τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όπως αποκαλύπτει το sday.gr


 Από τις  13 Μαϊου το sday.gr είχε γράψει για την τραγική κατάσταση στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά στον οποίο αντί να μένουν πρωταθλητές και εν ενεργεία αθλητές, έχουν κάνει κατάληψη… πρώην αθλητές, αλλά και άγνωστα άτομα. Πλέον μετά και από άλλα δημοσιεύματα, η ΓΓΑ πήρε την απόφαση να κάνει εκκαθάριση και έδωσε σχετική εντολή στη διοίκηση του ΕΑΚ, σε συνάντηση του περασμένου Αυγούστου. 

Η νέα διοίκηση του Αγιου Κοσμά που διορίστηκε το καλοκαίρι, προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης του γγΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή και κατέγραψε ποιοι μένουν στα 118 δωμάτια και ποιοι από αυτούς δεν πρέπει να έχουν το δικαίωμα αυτό, καθώς μέχρι τώρα γινόταν κατάχρηση.

Ενδεικτικό είναι ότι εκτός αθλητών και αθλητριών που έχουν αποσυρθεί, στον Αγιο Κοσμά διέμεναν και αθλήτριες, όπως η Φανή Χαλκιά και η Αθανασία Τσουμελέκα, οι οποίες είχαν τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό από τους στίβους λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών και φυσικά έχασαν κάθε δικαίωμα στο διάστημα της τιμωρίας του.

Η διοίκηση του ΕΑΚ είχε επικοινωνία και με αθλητικές ομοσπονδίες, που είχαν αθλητές τους στον Αγιο Κοσμά, όπως  ο ΣΕΓΑΣ (στίβος), η Ομοσπονδία της άρσης βαρών, της ιστιοπλοϊας και του βόλει, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες αλλά και να ζητήσει να πιέσουν τους… συνταξιούχους αθλητές, να εγκαταλείψουν τα δωμάτια. Ωστόσο, όλες οι ομοσπονδίες δήλωσαν αδυναμία να πράξουν οτιδήποτε, πετώντας το μπαλάκι στην διοίκηση του ΕΑΚ, η οποία παραχωρεί τα δωμάτια.

Μετά από αυτό, το προεδρείο του Αγίου Κοσμά, ζήτησε απευθείας από κάποιους πρώην αθλητές και αθλήτριες να μαζέψουν τα πράγματα τους και να αποχωρήσουν. Μεταξύ αυτών η Ολυμπιονίκης του στίβου Κατερίνα Θάνου που έχει σταματήσει τον αθλητισμό από το 2008, η επίσης Ολυμπιονίκης του κλασσικού αθλητισμού Μιρέλα Μανιάνι που έχει να πιάσει ακόντιο από το 2005, ο Ολυμπιονίκης των καταδύσεων Θωμάς Μπίμης που σταμάτησε ουσιαστικά το 2008, αλλά στα τέλη του 2009 είχε τροχαίο ατύχημα μέσα στον Αγιο Κοσμά, ο Ολυμπιονίκης της Αρσης Βαρών Βίκτωρας Μήτρου που πιάστηκε ντοπέ το 2008 και πλέον είναι ομοσπονδιακός προπονητής της Κύπρου και πολλοί άλλοι!

Αντιθέτως μέσα σε αυτούς πλέον δεν συγκαταλέγεται η Αθανασία Τσουμελέκα, η οποία αποχώρησε οικειοθελώς από τον Αγιο Κοσμά , μετά και την αποκάλυψη ότι ήταν ντοπαρισμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Για το θέμα ενημέρωσε και τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, ο γγΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής σε συνάντηση που είχε μαζί του. Οσοι ειδοποιήθηκαν ότι πρέπει να αποχωρήσουν, τους δόθηκε διορία ενός μήνα και απομένει να δούμε εάν θα ισχύσει στην πράξη η απόφαση του ΕΑΚ Αγιος Κοσμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου